به گزارش خبرگزاری رصد البرز دکتر شهرام صیادی گفت: با توجه به میزان مصرف ۲ برابری نمک در البرز و با هدف اصلاح سبک زندگی به ویژه داشتن شیوه غذایی سالم این پویش از یکم تا ۱۵ بهمن ماه در استان فعال شده است.
وی ادامه داد: برای پویش ملی تغذیه سالم با ۲ شعار “انتخاب همه نمک کم، اما تصفیه شده یددار “و “از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی ” انتخاب شده است.
این مسئول با بیان این که میزان نیاز نمک در فرد سالم، حدود سه تا پنج گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) است، افزود: حداقل مصرف روزانه نمک در البرز ۹.۵۲ گرم یعنی ۲ برابر میزان مطلوب است.
وی بیان کرد: اکنون تبلیغات زیادی برای استفاده از نمکهای غیر تصفیه و بدون ید با عناوین نمکهای دریا، رنگی و امثال آن میشود که همه اینها باعث به خطر افتادن دستاوردهای ۲۰ساله کنترل وپیشگیری بیماری هاو عقب ماندگیهای ناشی ازکمبود ید در فرد میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ادامه داد: شیر و لبنیات سالم از مواد ضروری در سبد غذایی روزانه افراد محسوب میشود در حالی که تنها ۷.۷ درصد از مردم استان البرز به صورت روزانه به میزان مطلوب از شیر ولبنیات استفاده میکنند.
صیادی افزود: طبق گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۶ مصرف شیر در افراد با سن ۱۵ سال و بیشتر در هفته به طور متوسط ۳.۶۶ لیوان و در سال ۱۳۹۹ معادل ۲.۸ لیوان گزارش شده است.
وی تاکید کرد: بررسی علمی نشان میدهد که باید روزانه بین ۲ تا سه لیوان شیر و لبنیات در رژیم غذایی افراد استفاده شود.
صیادی اظهار کرد: چنانچه افراد به میزان مناسب شیر و لبنیات مصرف نکنند در آینده با مشکلات فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگیهای متعدد استخوانی روبرو خواهند شد و حتی سبب کوتاهی قد نوجوانان و جوانان میشود.